Centrul
Maria Beatrice
Alba Iulia
5 ani de existență - Centrul Maria Beatrice, Alba Iulia
Recuperare neuromotorie copii
Alba Iulia, str. Lalelelor, nr. 60, Alba, România
Talonete Pedikom

Susținători plantari la Complexul Maria Beatrice din Alba Iulia

Complexul de Servicii Socio-Medicale Maria Beatrice, prin Asociația Non-Guvernamentală Maria Beatrice și-n parteneriat cu S.C. ORTOPROFIL PROD ROMÂNIA dispune, începând cu 11 ianuarie 2013, de aparatul Podoscop B21 – Pedikom care permite amprentarea digitală în vederea confecționării de susținători plantari Pedikom (Talonete Pedikom). Aparatul este unic în județul Alba, mai sunt doar 6 (șase) astfel de aparate în România.

Amprentarea digitalizată este prelucrată computerizat, porțiunile cu presiuni diferite fiind evidențiate în culori diferite și tri-dimensional. Cu ajutorul imaginiilor se poate diagnostica poziția defectuoasă a gleznelor, degetele ciocan, picior plat, pinten calcanean, deviațiile curburilor fiziologice la nivel plantar, scurtări mici ale membrelor inferioare.

Amprentarea digitală cu Podoscop B21 - Pedikom

Amprentarea digitală cu Podoscop B21 – Pedikom

Amprentarea digitalizată se trimite în format electronic în Ungaria, unde sunt fabricate talonetele, prin purtarea cărora se obține o corecție dinamică, rezultând îmbunatățirea treptată a staticii piciorului. Talonetele sunt fabricate din polimeri  biocompatibili, evitând astfel apariția alergiilor de contact şi a micozelor pe piele, înălțarea sau susținerea bolții plantare transversale și longitudinal realizându-se pentru mărimi ale piciorului de la 18 la 50.

Durata obținerii talonetelor din momentul amprentării este de 14 zile. Costul perechii de taloneți este de 84 RON.

Podoscop B21 – Pedikom a fost achiziționat în urma derulării Proiectului „Dezvoltarea instituțională și a calității serviciilor de recuperare-reabilitare, pentru copii cu afecțiuni neuromotorii și osteoarticulare, de la Complexul de Servicii Socio-Medicale Maria Beatrice, Alba Iulia, proiect derulat în cadrul Programului Municipal pentru acordarea de finanțări nerambursabile activităților non-profit de interes general pe anul 2012-Alba Iulia.

Parteneri în proiect:

  • Asociația Non-Guvernamentală Maria Beatrice Alba Iulia
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia

Prețul de achiziție: 11 234,40 RON. Aparatul a fost testat și calibrat timp de două luni și, începând cu 11 martie 2013, a devenit accesibil.

Complexul de Servicii Socio-Medicale Maria Beatrice
Punct de lucru: str. Lalelelor, nr. 60, Alba Iulia, Jud. Alba

Pagina oficială Facebook:Complexul Maria Beatrice

Email: ongmariabeatrice@yahoo.com

Contact: 0743.893.625,  tel/fax: 0358.566.186, 0741.288.303