Centrul de recuperare medicală Maria Beatrice a fost înființat în anul 2012 fiind recunoscut  la nivel național ca Centru de referință pentru tratarea afecțiunilor neuromotorii, paralizie cerebrală și politraumatisme grave ale copiiIor din România.


Vezi aici povestea soților Iulia și Sebastian Onac și de ce au înființat Centrul de Recuperare Medicală Maria Beatrice.

Galerie foto din Centrul MARIA BEATRICE

Ce am reușit până acum prin actualul Centru Maria Beatrice?


În toți acești ani am tratat peste 3000 de copii din întreaga țară dar și din străinătate, prin tratamente și aparatură de specialitate, achizițonată cu sprijinul partenerilor noștri de nivel local, național și internațional, punând accent în terapie nu doar pe tratarea și recuperarea copiilor cât și pe familia acestuia, copilul dând cel mai bun randament alături de mama/ tata/ frățiorul/ surioara/ bunic/ bunica sa;


Centrul actual Maria Beatrice funcționează la parterul unui centru pentru persoane vârstince 40% demisol și 60% subsol, pe o suprafață de 1000 mp cu 24 de săli de terapie funcționale, fără curte. 


Prezentul centru asigură terapie pentru 500 de copii anual din România în sesiuni repetitive de câte 2 săptămâni (80 de copii per sesiune) iar solicitările depășesc 1000 de copii pe an, astfel că există liste de așteptare de 3-6 luni pentru ca un copil să aibă parte de prima sa terapie pentru recuperare și un prim pas înspre normalitate. 


În toți acești ani de activitate am format o echipa de 50 de angajați: medici de recuperare, medicină fizică și balneologie, neurologie pediatrică, pediatrie și specialiști în kinetoterapie, mecanoterapie, terapie Vojta, hidroterapie, masaj terapeutic, psihoterapie, terapie ocupațională, logopedie, stimulare și integrare senzorială, oxigenare hiperbarică, fizioterapie.


Acum construim un Altfel de Spital.


Pentru că solicitările depășesc capacitatea actualului centru din anul 2017 , prin Asociația Maria Beatrice, am început construcția Primului Centru Pediatric Național – Un altfel de Spital pentru copiii cu paralizie cerebrală, afecțiuni neuromotorii și politraumatisme grave prin care ne dorim să îmbunătățim calitatea vieții a cât mai multor copii din România.


Unicitatea acestui Nou Centru – un Altfel de Spital este  infrastructura internă creată special pentru copilul cu nevoi speciale și familia sa.

Familia este alături de copil în terapie și nu doar în terapie ci pe tot parcursul programelor de recuperare.

  Evităm astfel momentele în care mama doarme pe un scaun sau ghemuită la picioarele copilului, fapt care duce la epuizare și pierderea randamentului tratamentelor de recuperare ale copilului.

În același timp am creat programe speciale pentru mame în care le oferim un ”Respiro” din a avea mereu atenția asupra copilului.

Ne dorim să facem bine atât copilul cât și mamei, luând copilul în grija echipei noastre specializate pentru o perioadă.


Acesta este un Altfel de Spital în care oferim pe lângă Diagnoză și Terapie și Cazare și Masă: 24 de apartamente cu baie proprie specifică și balcon dar și sală de mese tip cantină.  Tot ce este nevoie pentru copil și familia venită din alt oraș, se va regăsi într-un singur loc, evitând astfel depunerea unui efort suplimentar pentru deplasări. 


Proiectul un Altfel de Spital este în derulare reușind până în prezent , cu ajutorul partenerilor și sponsorilor noștri să ridicăm clădirea de 4700mp, iar acum se lucrează la partea de instalații și finisaje interioare.

Le mulțumim tuturor celor care ne-au susținut până acum, să ajungem la jumătatea proiectului și îți mulțumim ție că ne susții să ducem la finalizare întreg proiectul cât mai curând posibil.

Orice zi care trece fără șansa de a începe terapia pentru un copil, este o urgență majoră, așadar finalizarea acestui Altfel de Spital este o nevoie pe care vrem să o împlinim cât mai curând posibil.

Aici, în noul Spital vom da șanse de recuperare la peste 2000 de copii anual, eliminând listele de așteptare ale centrului actual Maria Beatrice, care, în prezent este suprasaturat.

Află mai multe despre proiectul ”Un Altfel de Spital” aici și vezi cum poți contribui la finalizarea acestui proiect care vine în sprijinul tuturor copiilor cu afecțiuni neuromotorii din România care au nevoie de recuperare pentru o copilărie și o viață normală ca adult.