Centrul de recuperare medicală Maria Beatrice a fost înființat în anul 2012 fiind recunoscut  la nivel național ca Centru de referință pentru tratarea afecțiunilor neuromotorii, paralizie cerebrală și traumă a copiiIor din România.


Vezi aici povestea soților Iulia și Sebastian Onac și de ce au înființat Centrul de Recuperare Medicală Maria Beatrice.

Galerie foto din Centrul MARIA BEATRICE

În toți acești ani am tratat peste 3000 de copii din întreaga țară dar și din străinătate, prin tratamente și aparatură de specialitate, achizițonată cu sprijinul partenerilor noștri de nivel local, național și internațional, punând accent în terapie nu doar pe tratarea și recuperarea copiilor cât și pe familia acestuia, copilul dând cel mai bun randament alături de mama/ tata/ frățiorul/ surioara/ bunic/ bunica sa;


Centrul actual Maria Beatrice funcționează la parterul unui centru pentru persoane vârstince 40% demisol și 60% subsol, pe o suprafață de 1000 mp cu 24 de săli de terapie funcționale, fără curte. 


Prezentul centru asigură terapie pentru 500 de copii anual din România în sesiuni repetitive de câte 2 săptămâni (80 de copii per sesiune) iar solicitările depășesc 1000 de copii pe an, astfel că există liste de așteptare de 3-6 luni pentru ca un copil să aibă parte de prima sa terapie pentru recuperare și un prim pas înspre normalitate. 


În toți acești ani de activitate am format o echipa de 50 de angajați: medici de recuperare, medicină fizică și balneologie, neurologie pediatrică, pediatrie și specialiști în kinetoterapie, mecanoterapie, terapie Vojta, hidroterapie, masaj terapeutic, psihoterapie, terapie ocupațională, logopedie, stimulare și integrare senzorială, oxigenare hiperbarică, fizioterapie.


Din anul 2017 am început construcția Primului Centru Pediatric Național – Un altfel de Spital pentru copiii cu paralizie cerebrală, afecțiuni neuromotorii și traumă prin care ne dorim să îmbunătățim calitatea vieții a cât mai multor copii din România. 


Unicitatea acestui Nou Centru este  infrastructura internă creată special pentru copilul cu nevoi speciale și familia sa. Familia este alături de copil în terapie și nu doar în terapie ci pe tot parcursul programelor de recuperare.  Evităm astfel momentele în care mama doarme pe un scaun sau ghemuită la picioarele copilului, fapt care duce la epuizare și pierderea randamentului tratamentelor de recuperare ale copilului.


Acesta este un Altfel de Spital în care oferim pe lângă Diagnoză și Terapie și Cazare și Masă: 24 de apartamente cu baie proprie specifică și balcon dar și sală de mese tip cantină.  Tot ce este nevoie pentru copil și familia venită din alt oraș, se va regăsi într-un singur loc, evitând astfel depunerea unui efort suplimentar pentru deplasări. 


Află mai multe despre Noul Centru Pediatric Național aici și vezi cum poți contribui la finalizarea acestui proiect care vine în sprijinul tuturor copiilor cu afecțiuni neuromotorii din România care au nevoie de recuperare pentru o copilărie și o viață normală ca adult.