Asociația Non-Guvernamentală
Maria Beatrice
Fondată 08.12.2010
Alba Iulia – ROMÂNIA
Opinii beneficiari
0Maria Beatrice
Iulia Onac, mama
Mariei Beatrice
– 5 ani,
Alba Iulia –
tetrapareză spastic-diskinetică
.
De la cazul Maria Beatrice- trăind cu și ajutând un copil cu nevoi speciale, la centrul Maria Beatrice-trăind cu și ajutând copii cu nevoi speciale. Ca fondatori, Centrul ne definește și ne reprezintă, iar ca părinți, ne dorim să le oferim copiilor din Centru tot ceea ce ne dorim pentru Maria Beatrice. Centrul reprezintă pentru noi o nouă șansă, o nouă etapă în care am trecut, la o terapie complexă, ce dă roade zi de zi. Maria Beatrice își ține căpșorul mult mai bine, vrea să coboare din pat, face pași asistată, înțelege ce se întâmplă în jurul ei, indică cu degetul ce dorește, realizează sarcini de lucru la terapie ocupațională, pe care nici nu le imaginam acum doi ani.
1Sara Maria
Sara Maria
– 7 ani, Arad
Probleme neuromotorii
.
Sunt mama fetiței Sara Maria, copil cu probleme neuromotorii. De la constatarea afecțiunilor am urmat tratamente specifice în centre din țară și străinătate. Din acest an venim la Centrul Maria Beatrice, care rivalizează în dotare, competență și seriozitate cu oricare alte centre de recuperare din străinătate. Ca urmare, ne-am făcut programare pe întreg anul următor îndemnată fiind și de progresele medicale obținute de fetiță. Recomand tuturor acest centru de excepție.
2Veres Andrei
Vereș Alina, mama lui
Andrei
– 6 ani,
Mediaș/Sibiu –
tetrapareză spastică
.
Este singurul Centru din țară și străinătate, în care ne simțim “ca acasă”, fără frustrări și fără atmosfera de spital. Copilul este relaxat, relaționând foarte bine cu terapeuții, iar datorită varietății aparaturii și procedurilor, rezultatele s-au văzut imediat. Avem speranța ca într-un an să ne vedem copilul mergând fără sprijin.
3Cosma Adelina-Maria
Cosma Simona, mama
Adelinei
– 2 ani, Orăștie
Tetrapareză spastică – paralizie cerebrală
.
Sunt foarte mulțumită de tot ce înseamnă tratamente și condiții oferite la Centrul Maria Beatrice, comparativ cu alte centre din țară. Aș vrea să aibă și orașul meu, Orăștie, un asemenea Centru!
4Suciu Mihai
Suciu Diana, mama lui
Mihai
– 8 ani,
Alba Iulia –
Parapareză spastică
.
În primul rând aș menționa condițiile igienice impecabile, dotarea cu aparatură, relaționarea personalului cu familia și copilul, varietatea foarte mare de proceduri de recuperare, faptul că nu este necesar să așteptăm la cozi pentru a intra la terapie, totul este programat în așa fel încât procedurile să se desfășoare în cele mai bune condiții. În acest moment, Mihai este foarte fericit că poate juca fotbal, poate merge singur la școală și duce ghiozdanul în spate fără să cadă. Datorită terapiei reușește să urce singur scările, fără să utilizeze mâna curentă. Gândul meu este să reușească să ducă o viață normală, deoarece consider că, în timp, o să poată recupera foarte mult.
5a
Lungan Victoria, bunica lui
Antoniu
– 9 ani,
Alba Iulia –
Tetrapareză spastic-diskinetică
.
Noi suntem prietenii Mariei Beatrice, dar nu numai; lucrăm cu o echipă disciplinată, atmosfera este echilibrată, ceea ce înseamnă mult pentru copiii noștri, așa încât cu toții, copii și părinți, am devenit o adevărată familie unită. Rezultatele nu au întârziat să apară, și ca dovadă familia noastră se îmbogățește cu noi membri care au nevoie de prietenia Mariei Beatrice. Mulțumim tuturor celor care se implică în ceea ce este Centrul Maria Beatrice.
6Azoitei Ingrid
Azoiței Ramona, mama lui
Ingrid
– 3 ani,
Deva –
deficiențe psiho-motorii
.
Centrul este foarte curat, personalul este foarte bine pregătit și uman, iar copii noștri simt asta. Nu am crezut că fetița mea poate face achiziții într-un timp așa de scurt, dar, după prima săptămână de terapie, nu a mai căzut din picioare, ceea ce înainte se întâmpla aproape zilnic. A făcut progrese pe care eu într-un an de zile nu am reușit acasă, la Deva să le fac cu ea, de exemplu: nu știa unde este marginea patului iar după 2 săptămâni de terapie, știe să se dea singură jos din pat. Le mulțumesc tuturor de-acolo și mă rog la Dumnezeu să le dea puterea necesară pentru a continua ce au început la Centrul Maria Beatrice, iar noi să creștem pe lângă ei!
7Alex Cioroga
Elena Cioroga, mama lui
Alexandru
– 8 ani,
Alba Iulia –
Tetrapareză spastică
.
Grija noastră ca părinți ai unui copil cu nevoi speciale este aceea ca zilnic , cu multă dragoste, să-i asigurăm un cadru de dezvoltare potrivit nevoilor lui. Un prieten de nădejde care ne susține necondiționat și ne este alături în realizarea obiectivului nostru este echipa de la Centrul Maria Beatrice. De ce Centrul Maria Beatrice ? Pentru că acolo timp de 3 zile pe săptămână suntem “acasă” iar asta înseamnă o ambianță familiară asigurată de o echipă tânără de profesioniști, înseamnă aparatură de ultimă generație, un bazin cu apă impecabilă și servicii de calitate. Aici te simți special, într-o “lume specială”.
8Plesca
Pleșca Gabriela, mama lui
Bogdănel
– 6 ani, Arad
Tetrapareză spastică
.
Am fost plăcut surprinși când am ajuns la Centrul Maria Beatrice… un centru foarte bine dotat, cu o mare varietate de proceduri și aparate, igiena impecabilă, iar personalul îi oferă copilului atenție maximă. Cei mai importanți sunt copiii, iar la Centrul Maria Beatrice asta se întâmplă.
9Sopotiuc Mădălina
Sopotiuc Lia, mama lui
Iris
– 7 ani, Petroșani
Tetrapareză spastică
.
Iris face recuperare la Centrul Maria Beatrice, din septembrie 2012. Sunt foarte impresionată de serviciile oferite de acest centru și în special de igienă, care este un lucru esențial într-un centru de recuperare, deoarece fetița mea contacta un virus sau bacterie de fiecare dată când mergeam la alte centre din țară… Am speranța că terapia de-aici o va ajuta pe Iris să umble singură până în septembrie 2014, când va merge la școală.
10Ampointan
Ampoințan Florina, mama
Larisei
– 9 ani,
Alba Iulia –
Tetrapareză spastică
.
De când Larisa frecventează Centrul, starea ei s-a îmbunătățit, a început să meargă mai bine, îndoaie genunchii, ceea ce înainte nu făcea, lucrează cu mâinile mult mai bine și are un echilibru foarte bun. Odată cu deschiderea Centrului din Alba Iulia, fetița poate merge la școală, poate face terapie și poate fi alături de familia ei, în acelați timp.
11Melania
Muntean Anamaria, mama
Melaniei
– 5 ani,
Alba Iulia –
Bipareză spastică
.
Mergem și-n Germania de doua ori pe an, la terapie Vojta, dar săptămânal venim la Centrul Maria Beatrice, unde facem hidroterapie, kinetoterapie și psiho-ergoterapie. Melania și-a îmbunătățit considerabil echilibrul, postura corpului, a început să calce pe toată talpa și a fost ajutată la învingerea fricii prin psiho-ergoterapie. Evoluția ei este foarte grăitoare: anul acesta, la grădiniță în grupa mare, se descurcă aproape singură, merge cu cadrul, vorbește cu copiii, participă la lecții, ceea ce nu făcea în anii trecuți. Prin Centrul Maria Beatrice viața noastră și a ei s-a schimbat în bine, mai mult, din datele statistice rezultând că ea va fi 90% independentă . Îmi amintesc la început, cand veneam la Centru timorată fiind din alte centre din țară, că plângea încât toată lumea știa că a venit Melania… !