Pentru că facem parte din Problemă, construim o Soluție

Suntem părinți de fetiță cu paralizie cerebrală, am înființat Asociația Maria Beatrice și am strâns o comunitate de părinți, medici și terapeuți, constructori, proiectanți și companii partenere, care împreună Construim o Soluție.

Construim mai mult decât o clădire, Costruim un concept în România

Altfel, pentru că Pacientul este Întreaga Familie

În terapia copilului mic rezultatele depind fundamental de starea de bine a copilului și a mamei, implicit de confortul fizic și emoțional al întregii familii.  De aceea întreaga activitate medicală și de relaționare cu familia și întreaga structură funcțională a noii clădiri vor avea ca element central Familia.

Copilul împreună cu familia vor avea la dispoziție cameră cu pat dublu și pătuț, cu baie individuală adaptată persoanelor cu dizabilități, balcon. Piscină exterioară cu apă caldă și locuri de joacă în aer liber, adaptate. Grădină senzorială, terapie cu căței și căluți.

Familia, pentru că al doilea pacient este mama

Copiii cu paralizie cerebrală sau afecțiuni post-traumatice, pe termen lung, transformă mama în asistent personal 24h/24h, 7 zile pe săptămână,  pentru ani de zile sau toată viața. Aceste mame nu au bunici, mătuși sau vecini, pentru că modul de îngrijire de la transportare, hrănire și până la îmbăierea copilului trebuiesc realizate având cunoștințe vaste în ceea ce privește afecțiunea copilului. Prin urmare mamele devin asistenți personali ai copilului și sunt singure în lupta lor în a-și îngriji copilul. Tatăl este cel care gestionează în general singur celelalte aspecte administrative ale familiei, inclusiv grija față de ceilalți frați, surori, etc. În ani mama devine asistent personal, se deprofesionalizează, implicit devine dependentă, viața socială este limitată, familia obosește.

Programul RESPIRO pentru părinți

Programul RESPIRO este un element cheie pentru unitatea familiei în jurul copilului. Prin personalul specializat vom crea grupe de copii de care vom avea grijă pe baza unui orar și devenim astfel bunicii, mătușile și vecinii acestor familii pentru ca mama și tatăl să-și acorde timpul atât de necesar pentru întărirea relațiilor soț-soție.

Un Centru Pediatric Național Pilot – un Altfel de Spital centrat pe Familie.

Construim un întreg sistem de recuperare medicală a copilului, în sânul familiei: Diagnoză, Terapie, Casă și Masă. Terapie prin joacă în aer liber și asistată de animale. Programul Respiro pentru părinți, în care grupe de copii având afecțiuni similare, sunt gestionate de către personal specializat. Astfel, părinții au în cadrul centrului un program de normalitate, în relație cu familii aflate în situații similare, care dă putere mamei și menține întregită familia.

ÎMPREUNĂ construim o șansă reală în România, pentru copiii cu speranță la normalitate.

Cazurile de paralizia cerebrală, afecțiuni neuromotorii și politraumatisme grave apar la copii atât în timpul sarcinii, la naștere, cât și pe parcursul vieții.

Sunt erori umane, erori medicale, sunt copii accidentați la locul de joacă, în curtea școlii sau în parc, sunt copii loviți de obiecte măturate de vânt, accidente de mașină, victime ale selfie-urilor de pe rețelele de socializare, sunt mii de copii nevinovați, fiecare cu povestea și cu mama lui.

Important este că o mare parte dintre acești copii au șanse reale de recuperare medicală, dar contează enorm întreg contextul medical, familial și felul în care alegem să ne implicăm. Fiecare putem contribui, iar asta va aduce rezultate pentru o viață cu totul Altfel a copiilor și familiilor lor.

Alege să te implici, alege să fii Altfel!


Împreună construim o Soluție,

un Centrul Pediatric Național Pilot – un Altfel de Spital centrat pe Familie.


Fii parte din comunitatea noastră, fii Altfel, fii Partener!

Vezi partenerii activi implicați în proiect aici

Contactează-ne direct aici: