Împreună CONSTRUIM ȘI DOTĂM un Altfel de Spital.

PRIMUL CENTRU PEDIATRIC NAȚIONAL DIN ROMÂNIA PENTRU COPIII CU PARALIZIE CEREBRALĂ, AFECȚIUNI NEUROMOTORII ȘI TRAUMĂ, CENTRAT PE FAMILIE

Un sistem integrat care permite ca familia să rămână alături de copil pe tot parcursul internării – diagnoză, terapie, casă și masă.

Implică-te! Devino Partener Actib în proiect și susține normalitatea și bucuria copilăriei !

Știai că:

 • – 2-3 cazuri din 1000 de nașteri se confruntă cu una dintre afecțiunile tratate în actualul Centru Maria Beatrice?
 • – anumite evenimente ale vieții precum accidente, căzături sau alte șocuri pot provoca una dintre aceste afecțiuni neuromotorii sau traume copiilor, iar nevoia de tratament poate apărea în orice moment al vieții? După astfel de evenimente ale vieții, copilul este spitalizat, dar centre pentru o recuperare ulterioară completă, în același loc nu există;
 • – tratamentele în străinătate pentru una dintre aceste afecțiuni sunt extrem de costisitoare iar efortul pentru deplasare în condițiile existenței acestora este destul de mare?
 • – paralizia cerebrală are șanse mari de tratare și vindecare dacă recuperarea începe în primele luni de viața ale copilului?
 • – copilul cu paralizie cerebrală are nevoie de părinte/ mama/ tată/ surioară/ frațior alături de el tot timpul și mai ales în timpul terapiei pentru a da cel mai bun randament?
 • – copilul cu paralizie cerebrală sau afecțiuni neuromotorii are șanse ridicate de a deveni un adult independent dacă tratamentul este început cât mai devreme, pentru a nu se pierde timp prețios.
 • – un bebeluș cu paralizie cerebrală care începe recuperarea foarte repede are șanse de vindecare aproape în totalitate.

De ce construim un Centru Pediatric Național ?

Centrul Pediatric Național Maria Beatrice
Poze proiect + realizat in 2021.

Acum că știi toate aceste lucruri îți poți da seama că NEVOIA pentru a avea un Centru de Diagnoză și Terapie pentru afecțiunile neuromotorii, paralizie și traumă, cu o capacitate ridicată în România este mare. De cele mai multe ori, astfel de cazuri puteau fi tratate doar în străinătate, ceea ce presupunea costuri ridicare și eforturi foarte mari pentru părinți și copil. Datorită acestui nou centru, copii din întreaga țară au acces mult mai ușor la tratamente de specialitate chiar aici, la noi în țară.

Prezentul centru ( activ din anul 2012) asigură terapie zilnică pentru 80 de copii iar anual, în sesiuni repetitive de câte 2 săptămâni, pentru peste 500 de copii, centrul actual fiind supra-saturat.  Solicitările depășesc 1000 de copii pe an, astfel că există liste de așteptare și de 3-6 luni.

Momentan funcționăm la parterul unui centru pentru persoane vârstnice: 40% demisol și 60 % subsol, pe o suprafață de 1000 mp, cu 24 de săli funcționale, fără curte. Vrem să scoatem copii la soare, să oferim părinților loc pentru socializare și comunicare, să oferim terapie în aer liber, terapie cu animale și respectarea nevoilor specifice ale copiilor și familiilor pe parcursul întregii perioade de tratament pentru ca tratamentele să dea cele mai bune rezultate.

Avem echipa formată din 53 de angajați specializați și medici, o echipă formată pe o cazuistică complexă, venită din întreaga țară, în toți acești ani de activitate: medici de recuperare, medicină fizică și balneologie, neurologie pediatrică, pediatrie și specialiști în kinetoterapie, mecanoterapie, terapie Vojta, hidroterapie, masaj terapeutic, psihoterapie, terapie ocupațională, logopedie, stimulare și integrare senzorială, oxigerare hiperbarică, fizioterapie.

Noul Centru Pediatric Național este ridicat deja la roșu, iar datorită partenerilor implicați în proiect și susținerii lor, în prezent se lucrează la instalațiile și finisajele interioare. Până în prezent peste 1,2 mil. euro au fost investiți în proiect, iar până la începutul anului 2022 peste jumătate din valoarea totală a proiectului va fi deja investită.


Vezi partenerii activi implicați în proiect aici.


Valoarea totală a proiectului este de 3,5 milioane de euro și cuprinde 2 Module:
Modul I – Diagnoză și Terapie;
Modulul II – Cazare și Masă –  construcția conține întreaga infrastructură de familie (copil și
părinți).


Întreg proiectul se întinde pe o suprafață de 6500 mp cu tot cu spațiile de terapie în aer liber, iar lucrările se află în derulare continuă. Până în prezent am reușit să construim la roșu Centrul Pediatric Național (4700 mp) pentru copiii cu paralizie cerebrală, afecțiuni neuromotrii și traumă, obținând donații de peste 1.8 mil. de euro cu ajutorul finanțării unor companii de renume local, național și internațional care ne-au sprijinit și care s-au alăturat misiunii noastre de a crea acces copiilor la tratamente de recuperare de specialitate, chiar aici, în România. Ei cred, alături de noi, că se poate să avem un Altfel de Spital, la noi în țară.


La acest moment avem mai mult de 80% din aparatura medicală de recuperare necesară noului Centru, achiziționată prin proiecte de finanțare și sponsorizări.

În Noul Centru pe care îl construim împreună pentru copii din toate orașele țării, vom putea oferi, datorită ție, pe lângă diagnoza și terapia efectuate în actualul centru și:

 • – un modul întreg de terapie și diagnoză;
 • – 2 cabinete medicale pentru evaluare, în loc de unul – din actualul centru;
 • – mai multe săli de terapie, mult mai mulți medici și specialiști;
 • – mai mult spațiu – pentru 2000 de copii/anual ( 4700 mp în loc de 1000 mp aferenți centrului actual)
 • – terapie în aer liber cu animale (câini + cai);
 • – grădini senzoriale;
 • – activități recreative în aer liber;
 • – un modul întreg pentru cazare cu 24 de camere cu baie proprie, specifică pentru copil +părinte/surioară/frățior/însoțitor,bunic/bunică;
 • – sală de mese tip cantină cu mâncare caldă;
 • – bazine interioare cu apă dulce și sărată;
 • – bazin exterior;   
 • – lifturi și rampe pentru o accesibilitate ridicată;

Prin acest proiect asigurăm diagnoză, recuperare medicală, casă și masă chiar aici, în spațiul românesc, fără a mai fi nevoie de deplasări în străinătate, cu costuri extrem de mari și consum mare de energie, timp și efort pentru întreaga familie.


Implică-te. Devino Partener Activ și susține recuperarea copiilor, aici acasă, în România.

Prin implicarea ta creăm o alternativă altfel la mediul spitalicesc, unde copiii sunt internați mai mulți într-un salon, mama doarme pe scaun lângă copil sau ghemuită la picioarele copilului, toate aceste lucruri ducând la extenuare și pierderea randamentului tratamentelor în recuperare. Cu sprijinul tău aducem Familia în Centru alături de Copil, schimbăm vieți și oferim șansa la tratamente de specialitate chiar aici, în spațiul nostru românesc.


Pentru că ne dorim să construim nu doar un Centru Pediatric Național pentru a îmbunătăți calitatea vieții copiilor și familiilor lor, ci și relații frumoase și de durată cu partenerii noștri activi, echipa noastră responsabilă de comunicare este mereu disponibilă și deschisă la sugestii.

Cunoaște echipa de comunicare.

Împreună cu partenerii noștri activi, îmbunățim calitatea vieții copiilor cu afecțiuni neuromotorii și în același timp devenim o echipă națională implicată în a aduce zâmbete, șanse la o viață normală și a crea relații pe termen lung.

Tot mai mulți oameni aleg să se alăture acestui scop.


Alătură-te și tu și devino atât susținător al normalității copiilor care au nevoie de tine cât și Partener Activ.Știm că vrei să susții copii din drag și suflet mare, dar întreabă-ne ce beneficii am pregătit pentru tine, în semn de mulțumire și recunoștintă pentru implicarea ta și vezi de ce alte avantaje vei avea parte, în afara celui de mulțumire personală adus prin aportul tău mediului social. Ne dorim ca bucuria să ajungă la fiecare parte implicată, așadar am pregătit și noi câteva beneficii pentru tine prin implicarea ta în acest proiect.


Abia așteptăm să te cunoaștem!


Împreună devenim mai puternici în a crea șanse la o viață normală pentru copii care au nevoie de noi și a o împărți în întreaga Românie.


Implicarea ta în acest proiect facilitează evoluția rapidă a construcției Primului Centru Pediatric Național din România, Un Altfel de Spital, ce pune în prim plan Familia, care este internată alături de copil.