Centrul
Maria Beatrice
Alba Iulia – ROMÂNIA
Asociația non-Guvernamentală Maria Beatrice, fondată 08.12.2010
Despre noi

9 ani de existență – Centrul Maria Beatrice, Alba Iulia

Suntem o familie de profesori, Iulia și Sebastian Onac, ea de limba engleză și el de informatică, la Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

În 2008 a venit pe lume fetița noastră Maria Beatrice, având probleme la naștere. La vârsta de 6 luni a fost diagnosticată cu paralizie cerebrală infantilă.

După ce am colindat țara și străinătatea în căutarea terapiei adecvate Mariei Beatrice, am înțeles că banii folosiți pentru tratamentul de lungă durată a unui singur copil se pot utiliza în România pentru a iniția un sistem medical funcțional, care, pe lângă fetița Maria Beatrice, să ajute mult mai mulți copii aflați în situație. 

Ca urmare:

  • În 2010 am înființat Asociația non-guvernamentală Maria Beatrice
  • În 2012, prin Asociația Maria Beatrice, am înființat „Centrul Mariei Beatrice” din Alba Iulia, care în timp a devenit reprezentativ la nivel național, datorită rezultatelor pe care centrul le are în terapia copiilor cu afecțiuni neuromotorii, osteoarticulare și musculo-scheletale. 
  • În 2017, centrul și-a dublat suprafața terapeutică, astfel că acum însumează 1000 mp de terapie, distribuită pe 24 de săli funcționale, având în terapie 80 de copii zilnic [0-18 ani], peste 500 de copii beneficiari anual de tratamente de medie și lungă durată din întreaga țară, pentru care 41 de angajați de specialitate ( medici, kinetoterapeuți, hidro-kinetoterapeuți, maseuri, logopezi, terapeuți ocupaționali, psihologi clinicieni psihoterapeuți, asistenți medicali și personal administrativ), asigură terapie individuală și buna desfășurare a activităților.
  • În 2017, Asociația Maria Beatrice a început construcția Centrului Pediatric Național Maria Beatrice
    • Acum, centrul cu o suprafață desfășurată de 4400 mp, este construit „la roșu” și are o amprentă la sol de 1580 mp, pe un teren cu o suprafață de 6000 mp
    • Centrul nou construit își propune ca activitate: Neurologie pediatrică, ortopedie și traumatologie copii.
    • Noua construcție asigură infrastructura de familie (copil și părinți), saloanele fiind organizate în module independente, cu dormitor, balcon și baie individuală. Confortul fizic și emoțional al copilului, regăsit în mediul familial, optimizează fundamental actul medical.

Cu stimă,
Profesori Iulia și Sebastian Onac, părinții Mariei Beatrice,
fondatori ONG Maria Beatrice