Centrul
Maria Beatrice
Alba Iulia
Alba Iulia, str. Lalelelor, nr. 60, Alba, România
5
Oxigenare Hiperbară     tel. 0764 732 421
Terapie prin Oxigenare Hiperbară (HBO2T) folosită îndeosebi în SUA și Europa, în România la București, Constanța, Târgu-Mureș și Cluj- Napoca, iar acum în Alba Iulia la Centrul Maria Beatrice!
Osteomielita este un proces acut sau cronic de infectie al osului si periostului, secundara altor infectii ale organismului.
În România 60% din populație suferă de o formă mai gravă sau mai ușoară de fibromialii și dureri reumatice
Pacienții care fac HBO2T înainte și după intervenția chirurgicală, se vindecă cu pâna la 80% mai repede decăt alți pacienți, iar umflaturile, vânătăile, dispar mai repede și cicatricile se micșorează considerabil.
Studiu: Datele obținute  din cercetările noastre au arătat că tratamentul cu HBO a crescut numărul de celule și sinteza de matrice a celulelor nucleului pulpos cultivate.
Este cunoscut faptul ca diabetul afecteaza in primul rand vasele mici de sange si in acest caz, s-a demonstrat ca terapia cu oxigen hiperbar (HBOT), stimuleaza crearea de noi vase de sange (angiogeneza)
Acest tip de rană deschisă, cu vindecare întârziată, afectează în general persoanele peste 45 ani și are la bază circulația deficitară a sângelui.
O parte din eficacitatea HBOT în ulcerul peptic este datorată efectului antibacterian împotriva infectiei cu bacteria Helicobacter pylori.
Sindromul piciorului diabetic reprezinta una dintre cele mai grave consecinte ale diabetului zaharat cu implicatii extinse din punct de vedere al complicatiilor de sanatate.
Efectul HBOT asupra sistemului imunitar, a fost de intensificare a funcției limfocitelor T (mai ales a celulor care conțineau manifestări ale bolii).
Dovezile științifice arată că terapia cu oxigen hiperbar poate ajuta la combaterea herniei de disc prin reducerea si eliminarea durerii, stoparea agravării bolii...
Terapia HBOT măreste fluxul sanguin cerebral, furnizând astfel oxigen în zone ale creierului care sunt considerate a fi hipoxice (lipsite de oxigen).
Principalele efecte ale terapiei cu oxigen hiperbar asupra persoanelor care suferă de insomnie sunt: îmbunătăţirea concentrării, a atenţiei şi a capacităţilor mentale, reducerea sentimentelor de depresie...
Pe parcursul terapiei HBOT, pacienţii cu astfel de tulburări, au experimentat stări de euforie, relaxare şi ritm cardiac mai scăzut, datorită naturii terapeutice a oxigenului.
Sindromul de oboseala cronica numit si sindromul burn-out, este o tulburare caracterizata printr-o senzatie de oboseala extrema.
HBOT creşte capacitatea de efort şi rezistenţă fizică, înlaturând oboseala, îmbunătăţeşte concentrarea, atenţia, tulburările digestive, ajută la tratarea depresiei si anxietaţii, reduce şi elimină durerile musculare...
Tratamentul anemiei severe cu oxigen hiperbar (HBOT) este una dintre indicatiile aprobate oficial de comitetul terapeutic pentru oxigen hiperbar al "The Undersea and Hyperbaric Medical Society" (UHMS) din SUA.
Boala Lyme sau borelioza este produsă de cel puțin trei genospecii ale unei bacterii aparținând grupului borrelia, despre care se consideră că se transmite la oameni prin mușcătura de căpușă.
Transferul de oxigen din sânge către celule, este probabil, cel mai important factor care stă la baza faptului de a trăi o viață sănătoasă sau nu.