Asociația Non-Guvernamentală
Maria Beatrice
Fondată 08.12.2010
Alba Iulia – ROMÂNIA
Talonete Pedikom

Susținători plantari la Complexul Maria Beatrice din Alba Iulia

Complexul de Servicii Socio-Medicale Maria Beatrice, prin Asociația Non-Guvernamentală Maria Beatrice și-n parteneriat cu S.C. ORTOPROFIL PROD ROMÂNIA dispune, începând cu 11 ianuarie 2013, de aparatul Podoscop B21 – Pedikom care permite amprentarea digitală în vederea confecționării de susținători plantari Pedikom (Talonete Pedikom). Aparatul este unic în județul Alba, mai sunt doar 6 (șase) astfel de aparate în România.

Amprentarea digitalizată este prelucrată computerizat, porțiunile cu presiuni diferite fiind evidențiate în culori diferite și tri-dimensional. Cu ajutorul imaginiilor se poate diagnostica poziția defectuoasă a gleznelor, degetele ciocan, picior plat, pinten calcanean, deviațiile curburilor fiziologice la nivel plantar, scurtări mici ale membrelor inferioare.

Amprentarea digitală cu Podoscop B21 - Pedikom

Amprentarea digitală cu Podoscop B21 – Pedikom

Amprentarea digitalizată se trimite în format electronic în Ungaria, unde sunt fabricate talonetele, prin purtarea cărora se obține o corecție dinamică, rezultând îmbunatățirea treptată a staticii piciorului. Talonetele sunt fabricate din polimeri  biocompatibili, evitând astfel apariția alergiilor de contact şi a micozelor pe piele, înălțarea sau susținerea bolții plantare transversale și longitudinal realizându-se pentru mărimi ale piciorului de la 18 la 50.

Durata obținerii talonetelor din momentul amprentării este de 14 zile. Costul perechii de taloneți este de 84 RON.

Podoscop B21 – Pedikom a fost achiziționat în urma derulării Proiectului „Dezvoltarea instituțională și a calității serviciilor de recuperare-reabilitare, pentru copii cu afecțiuni neuromotorii și osteoarticulare, de la Complexul de Servicii Socio-Medicale Maria Beatrice, Alba Iulia, proiect derulat în cadrul Programului Municipal pentru acordarea de finanțări nerambursabile activităților non-profit de interes general pe anul 2012-Alba Iulia.

Parteneri în proiect:

  • Asociația Non-Guvernamentală Maria Beatrice Alba Iulia
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia

Prețul de achiziție: 11 234,40 RON. Aparatul a fost testat și calibrat timp de două luni și, începând cu 11 martie 2013, a devenit accesibil.

Complexul de Servicii Socio-Medicale Maria Beatrice
Punct de lucru: str. Lalelelor, nr. 60, Alba Iulia, Jud. Alba

Pagina oficială Facebook:Complexul Maria Beatrice

Email: ongmariabeatrice@yahoo.com

Contact: 0743.893.625,  tel/fax: 0358.566.186, 0741.288.303