Asociația Non-Guvernamentală
Maria Beatrice
Fondată 08.12.2010
Alba Iulia – ROMÂNIA
YouthBank, 3 iunie 2010

3 iunie 2010 a însemnat finalizarea proiectului „Cei mici înalţă lumea”, proiect al echipei „D.A.R.” a Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, finanţat cu 1.439 lei de Fundaţia Comunitară Alba prin Programul YouthBank.

Proiectul a avut ca scop principal dezvoltarea spiritului filantropic şi umanitar în rândul tinerilor de liceu, generarea unei emulaţii la nivelul acestei generaţii în sensul demonstrării că implicându-se pot ameliora situaţiile sociale dramatice ale unora dintre semenii noştri. Liceencele din echipa D.A.R. – Alexandra Necşoiu, Roxana Şerban, Antonia Cojan şi Diana Goţa au organizat două evenimente în cadrul proiectului. Primul a constat într-o dezbatere cu liceenii pe tema conştientizării generaţiei tinere despre importanţa implicării în comunitate, dezbatere în urma căreia peste 30 de elevi din Colegiul HCC şi-au exprimat dorinţa de a activa ca voluntari în comunitate, înscriindu-se într-o bază de date creată în acest scop.

Echipa YouthBank Alba Iulia

Evenimentul principal al proiectului a fost însă organizarea unei seri caritabile, pentru a demonstra că şi tinerii sunt capabili să îi convingă pe cei din jurul lor să se implice în susţinerea unor cauze sociale. Evenimentul a fost găzduit de sala „Mio Delicia” din Alba Iulia şi s-a bucurat de un real succes, la el participând aproape 100 de persoane – elevi, oameni de afaceri sau din administraţie, dar şi simpli cetăţeni.

Publicul prezent a fost extrem de încântat de programul artistic, care a conţinut prezentări de modă cu haine pentru copii, street dance, momente de magie şi iluzionism, recitaluri, dans sportiv şi momente de teatru cu trupa Skepsis, iar momentul culminant a fost reprezentat de licitaţia de tablouri oferite de elevi ai Liceului de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia, de icoane, precum şi de diferite obiecte oferite de Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba.

Suma strânsă de liceeni (peste 5.000 de lei) a mers spre două cauze umanitare: o mamă singură cu 10 copii din Alba Iulia (pentru care au fost cumpărate bunuri şi alimente în valoare de cca. 1.000 de lei), dar şi spre micuţa Maria Beatrice Onac, care a primit 4.000 de lei pentru o intervenţie medicală în străinătate şi al cărei tată, profesorul Sebastian Onac, a interpretat pentru publicul prezent frumoase romanţe româneşti.

„YouthBank înseamnă entuziasm, înseamnă responsabilitate, dar şi generozitate. Tinerii din Alba au idei extraordinare şi iniţiativă, iar Fundaţia Comunitară Alba îi ajută să le transpună în realitate. Lucrând cu ei, i-am (re)descoperit sensibili, plini de viaţă şi fantezie, dornici să-şi ofere sprijinul, oricând şi necondiţionat, unei idei, unei persoane sau unei comunităţi”, a declarat Dorin Sava, directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Alba.

Fundaţia Comunitară Alba şi echipa D.A.R. mulţumesc tuturor celor prezenţi pentru generozitate, iar partenerilor şi sponsorilor pentru sprijinul acordat în realizarea acestui proiect: Crucea Roşie Română Filiala Alba, S.C.Tipo-Rex S.R.L., S.C. Mio Delicia S.R.L., Magazinele Amy şi Minicoquette, Vox Studio, Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, Liceul de Muzică şi Arte Plastice, micuţilor artişti care au făcut ca evenimentul să fie unul special şi, bineînţeles, prezentatorului acestui eveniment, nimeni altul decât DJ Sega – Sergiu Negrea-Oprean.