Asociația Non-Guvernamentală
Maria Beatrice
Fondată 08.12.2010
Alba Iulia – ROMÂNIA
Implant Celule Stem

Prima zi în clinică a fost cea în care ne-am întâlnit cu medicul anestezist și cu d-na doctor, care urma să ne facă implantul. Ne-au răspuns la întrebările pe care le știam pune. Eram speriați de ce ne așteptă și îngrijorați la culme pentru fetiță, dar lumea din jurul nostru ne-a încurajat.

A doua zi de dimineață, am fost programați pentru extracția de măduvă osoasă, operațiune ce a necesitat anestezie generală, desigur. Dimineața la clinică, cu greu am putut-o potoli, pentru că devenea tot mai neliniștită pe masură ce trecea timpul, și ea nu-și primea mâncarea, întrucât medicul anestezist a întârziat ceva vreme!

Extracția nu a durat mult, cam 20 de minute, dar noua ni s-a părut o veșnicie. Când au adus-o și am văzut-o într-un pat uriaș pe rotile, un ghemotoc de copil, mi s-au înmuiat picioarele. Au dus-o în salon, unde a dormit cam o ora, până și-a revenit. Asta a fost partea cea mai ușoară, pentru că greul abia urma sa vină.

30 iulie 2010 – Ziua implantului de celule stem

De data aceasta nu ni s-a mai permis accesul în sala de operație, așa că am pupat-o pe frunte și pe ochișori pe fetița mea, am zis o rugăciune scurtă înainte să o ducă în sală. Asistenta care a dus-o era de origine filipineză, medicul anestezist era egiptean si d-na dr neurolog, care a făcut implantul era nemțoaică.

Ni s-a spus că durează puțin, aproximativ 20 minute. Înainte de intervenție soția a întrebat-o pe d-na doctor care este vitalitatea celulelor stem prelevate și am realizat că la momentul intrării în operație d-na doctor nu știa care este vitalitatea celulelor stem, iar la momentul la care noi i-am atras atenția, cum că vitalitatea celulelor stem prelevate este prea scăzută, vădit deranjată, a spus că“acum, oricum nu mai avem ce să mai facem, deja este anesteziată și pregătită de operație”…

După operație, soția a întrebat doctorița, în limba engleză, la ce să ne așteptăm în continuare și ce recuperare medicală pentru educarea celulelor stem, să facem. D-na doctor a început să vorbească de următorul implant de celule stem care valorează 17 000 euro. Prima dată am crezut că nu a înțeles întrebarea, așa că i-a vorbit în germană gazda nostră, care cunoștea bine limba germană și română. Răspunsul d-nei doctor a fost același… “următorul implant costă 17 000 euro”. Dacă am văzut că suntem în registre diferite, am întrebat: când este indicat să facem al 2-lea implant de celule stem? D-na doctor a răspuns: „Când familia are banii, se poate face al 2-lea implant”. Am întrebat când anume din punct de vedere medical este indicat al 2-lea implant de celule stem? D-na doctor a răspuns invariabil:“Când familia are banii, se poate face al 2-lea implant”… ca un tonomat.

Familia unei fetițe din Cluj-Napoca, fetiță care în urma implantului, se spunea că a avut rezultate deosebite, ne-a pus în legătură cu această clinică și ne-a ajutat să facem formalitățile necesare operației. Nu ne-au zis că la Düsseldorf toate pliantele și pereții vor fi pline cu poza fiicei lor și că ei fac parte din programul de promovare al clinicii…

Ne-am simțit folosiți, am revenit în țară… în timp am realizat că am plătit 9000 euro, pentru a se face experimente pe copilul nostru.

În Germania am fost găzduiți și ne-a fost asigurat transportul local prin părintele Sabin Voda din Alba Iulia, a părintelui Michael Bross, fam. Zerjeski, Sandra si Peterși gazda noastră, d-na Ana Teodorescu 

din Düsseldorf, cărora le mulțumim pentru toată implicarea și pentru strângerea de fonduri organizată.

La câteva luni după implantul de celule stem, clinica a fost închisă dar a fost redeschisă ulterior în alt spațiu geografic.