Centrul Maria Beatrice la TEDx Alba Iulia

În 2011, Sebastian Onac, profesor și Președinte al Asociației Maria Beatrice, a pus bazele Centrului „Maria Beatrice” din Alba Iulia, după ce a descoperit că fiica lui suferă de o boală care o împiedică să vorbească și să meargă, iar tratamentul costa zeci de mii de euro.

Împreună cu soția sa, prof. Iulia Onac, nu au renunțaț la visul de a avea o clinică ca afară, aici la noi în țară, după ce au avut parte de tratamente specializate și costisitoare în afara României. Au reușit să convingă mai întâi Primăria, apoi comunitatea și firmele să îi sprijine să clădească unul dintre cele mai moderne centre de recuperare din România, pentru că au știut că se poate și la noi în țară.

Sebastian și Iulia Onac sunt părinții, profesorii și fondatorii Asociației Maria Beatrice, care au reușit să aducă comunitatea împreună și să pună bazele Centrului de Recuperare medicală „Maria Beatrice”. Un Altfel de Spital care oferă tratament și suport copiilor din România cu paralizie cerebrală, afecțiuni neruomotorii și traumă, aici, acasă.

Află povestea spusă chiar de fondatorul și președintele Asociației Maria Beatrice în cadrtul TEDx Alba Iulia.

Centrul Maria Beatrice la ProTv în anul 2017

Centrul Maria Beatrice la RAI 3, Verona, Italia