Asociația Non-Guvernamentală
Maria Beatrice
Fondată 08.12.2010
Alba Iulia – ROMÂNIA
Anti-îmbătrânire

Oxigenoterapia Hiperbară și ANTI-IMBĂTRÂNIREA

Centrul de Recuperare Maria Beatrice, Alba Iulia
Str. Lalelelor, nr 60. Tel: 0764 732 421

Datorită dorinţei oamenilor de a-şi menţine un aspect fizic cât mai tânar, s-au dezvoltat numeroase proceduri dermatologice invazive sau non-invazive pentru întinerirea pielii.

Oamenii cheltuiesc milioane de dolari anual pe produse anti-imbatranire care sa îi ajute să arate mai tineri : creme anti-aging, produse pentru vopsirea părului , injecții cosmetice, operații estetice și multe alte proceduri.

Și totuși , nici unul dintre aceste produse sau proceduri nu incetinesc sau nu inverseaza ceasul biologic deoarece actioneaza doar la exterior .

O avalanșă de oxigen o va face , deoarece procesul se produce din interior si actioneaza asupra intregului organism prin oxigenarea acestuia la nivel de celula !

Odată cu înaintarea în vârstă, abilitatea corpului de a transfera oxigen celulelor, scade.În consecintă nu există suficiente resurse pentru ca celulele corpului sa fie corespunzător oxigenate.

Transferul de oxigen din sânge către celule, este probabil, cel mai important factor care stă la baza faptului de a trăi o viață sănătoasă sau nu.

Cu cât mecanismul devine mai afectat, cu atât este mai mare probabilitatea de a te îmbolnăvi.
De aceea suntem mai predispusi la boli pe măsură ce îmbătrânim.

Dacă nu se iau măsuri pentru a stopa declinul oxigenului, funcțiile organismului încep să se deterioreze.

Terapia cu oxigen hiperbaric(HBOT) implică respirarea oxigenului de puritate 100% la o presiune mai mare decât presiunea atmosferică, într-o incintă presurizată, numită camera hiperbară.

Presiunea crează condiţii optime de creştere a capacităţii de transport a oxigenului din sânge şi dizolvarea lui în plasmă, limfă şi lichidul cefalo-rahidian, saturând ţesuturile organismului cu o cantitate de oxigen de 10-15 ori mai mare decât cea obţinută prin respiraţia normală.

Terapia cu oxigen hiperbaric este o procedură non-invazivă si nedureroasa.

Este dovedit ştiinţific si demonstrat , ca prin efectuarea tratamentelor regulate cu HBOT, creşte elasticitatea pielii prin stimularea producţiei de colagen si elastina, ducând la reducerea ridurilor, a liniilor fine si la îmbunătăţirea texturii pielii.

Hiperoxigenarea are efecte benefice multiple , stimulează procesele vitale ale corpului si are un rol fundamental in revitalizarea si incetinirea procesului de imbatranire a intregului organism , nu doar a pielii.

S-a dovedit că oxigenul este o componentă importantă în întinerirea , ingrijirea si tratamentul pielii, îmbunătăţirea texturii tenului și în încetinirea procesului general de îmbătrânire , datorat oxigenarii la nivel de celula a tuturor tesuturilor , inclusiv cele insuficient sau non-vascularizate.

Rezultatele uimitoare ale tratamentului cu oxigen hiperbaric HBOT pentru ten si fata , sunt :

  • Eliminarea și reducerea pliurilor inestetice de sub ochi
  • Fața capătă un aspect tânăr și sănătos
  • Pigmentarea dermică este diminuată
  • Tenul își recapătă luminozitatea și fermitatea
  • Acneea este redusă sau eliminata
  • Sunt îndepărtate cicatricile superficiale
  • Efect dramatic de lifting datorat tonifierii pielii si eliminarii sau reducerii ridurilor

HBOT ajută la creșterea capacității corpului de a lupta cu radicalii liberi, stimulează metabolismul și contracarează hipoxia, care duce la o activitate lentă a celulelor și la stres oxidativ.
Aprovizionarea cu oxigen a organismului se diminuează odata cu înaintarea în vârstă și acesta este motivul principal din cauza căruia îmbătrânim și ne îmbolnăvim.

Din fericire , acum putem incetini si chiar inversa acest proces cu ajutorul terapiei cu oxigen hiperbaric – HBOT !

Pentru rezultate cât mai eficiente, terapia cu oxigen hiperbaric trebuie efectuată in 20 de sedinte a cate 60-90 de minute , 5 zile pe saptamana, iar ulterior ședințe periodice de întreținere.

Surse

http://hyperbaricoxygentherapy.co.uk/beauty-skincare/
http://hyperbaricoxygentherapy.co.uk/anti-aging/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3977684/

Preluare: Hiperbar Cluj-Napoca;
Traducere: Hiperbar Romania.