Blog

Ultimele noutati

conferinta presa maria beatrice

Specializare de kinoterapie la Universitatea Alba Iulia

Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență și Centrul “Maria Beatrice” are din toamna anului 2015 și specializarea “Kinetoterapie și motricitate specială”, Centrul Maria Beatrice urmând să fie centrul de practică pentru studenți.

Cursurile vor avea o durată de trei ani pentru nivelul licență (BAC +3) și doi ani nivel master.

Prof. Sebastian Onac, dr. Ionuț Moldovan – Centrul Maria Beatrice, Nicoleta Coșarcă – director Spitalul Județean de Urgență Alba, Daniel Breaz – Rectorul Universității 1 Decembrie 1918 Alba Iulia, Gina Gogean – gimnasta vicecampioană olimpică și campioană mondială.

Potrivit rectorului Daniel Breaz, noua secție are 50 de locuri disponibile.

La conferința de presă susținută la sediul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au participat și managerul Spitalului de Urgență Alba și directorul Centrului de recuperare neuro-motorie “Maria Beatrice”. Ambii și-au exprimat susținerea pentru inițiativa de formare a kinetoterapeuților la Alba Iulia, în condițiile în care există în acest sens un deficit serios de specialiști pe piața locală și națională.

Rectorul Daniel Breaz a precizat că specializarea este doar primul pas dintr-o colaborare de durată a Universităţii cu Centrul Maria Beatrice din Alba Iulia şi Spitalul Judeţean Alba.

RomanianEnglishGermanFrench
Call Now Button