Asociația Non-Guvernamentală
Maria Beatrice
Fondată 08.12.2010
Alba Iulia – ROMÂNIA
Instruire și formare în ortezare și protezare

ORTOTECH România (ortezare și protezare) la Centrul Maria Beatrice, Alba Iulia.

Pier Vittorio Bazzolo – Busies Development Manager, Ionuț Andreescu – Reprezentant medical și Nicu Catrina – tehnician medical au susținut o sesiune de instruire și formare în ortezare și protezare cu personalul centrului, pentru copiii cu afecțiuni neuromotorii, osteoarticulare și musculoscheletale, inclusiv cele datorate accidentărilor.

S-a insistat pe “orteza de cot”, “orteza de șold” și “orteza S.W.A.S.H”, vezi detalii poze.

Orteza de cot

Orteza pediatrică de cot – încheietura mâinii dinamică, cu unghi reglabil de flexie și extensie a cotului la 15 grade. Orteza, datorită caracteristicilor sale, poate fi folosită ca dispozitiv de imobilizare post-operatorie a cotului sau ca metodă primară de tratament conservator în cazul contracturii (țesut cicatriceal după arsuri), entorse sau fracturi. Articulațiile sunt montate suplimentar pe suport moale pentru a proteja cotul de leziuni. Produsul este echipat cu articulații ortopedice laterale monoaxiale. Sistemul de tije în cameră și flexibilitatea lor specifică face o bună aderență a produsului la membrul superior și permite stabilizarea excelentă a articulației cotului. Tijele sunt echipate cu dispozitive speciale pentru reglarea unghiului de flexie și extensie la 15 de grade. Fixarea cu benzi velcro oferă produsului o aderență precisă și articulația de tip OMEGA pentru membrul superior, stabilizează eficient.

Orteza de cot

Orteza de șold

Orteza de șold pentru copii AM-SB / 1R constă în modulele de șold și coapsă fixate prin articulația ortopedică 1R orthodesign cu reglarea mișcării la fiecare 15 grade. Benzile sunt confecționate din materiale cu auto-prindere care permit adaptarea ortezei pe corpul copilului cu precizie. Orteza este confecționată dintr-un material unic numit distanțier AirDistance II. Acest material 3D oferă permeabilitate ridicată la aer și o absorbție minimă a apei și umidității. Transferul de aer permite respirația pielii și uscarea acesteia. Partea exterioară a materialului AirDistance II este un strat cu auto-prindere acolo unde este atașată atela. Modulul de șold este echipat cu atele ortopedice care asigură o mai bună stabilizare. Ambele module sunt dotate cu benzi circumferențiale neelastice cu un sistem de închidere Velcro.

Orteza de șold

Orteza S.W.A.S.H.

Orteza S.W.A.S.H. asigură abducţia variabilă atât în timpul extensiei cât şi în timpul flexiei. Cel mai important beneficiu pe care îl oferă SWASH este îmbunătăţirea aliniamentului şoldului.

  • Articulaţie posterioară personalizată care menţine poziţia ortostatică, şezut sau mers. 
  • Ceea ce face ca S.W.A.S.H. să fie diferit de alte orteze de şold pentru copii, este controlul variabil al abducţiei. În timpul mersului sau al ortostatismului, S.W.A.S.H. asigură şi controlează abductia în aşa fel încât să fie prevenită rotaţia internă a femurului şi/sau încrucişarea membrelor inferioare. 
  • Disponibilă în două variante, cu 115° şi 123° unghi col femural.

INDICAŢII 
Recomandat copiilor cu infirmitate motorie cerebrală; Riscul apariției dislocărilor șoldului; Tonus muscular scăzut al musculaturii paravertebrale; După tratamentul cu Butulina toxina A (BTX-A); Post-operator: când este necesară abducția șoldului în flexie sau în extensie;

Orteza S.W.A.S.H.